Nico Rosberg 2016-ban, negyedik együtt töltött évükben megverte Lewis Hamiltont, megszerezte a világbajnoki címet, majd a diadal után néhány nappal be is jelentette a Forma-1-ből való visszavonulását.

A németet a Williamstől átcsábított Valtteri Bottasszal pótolták, aki 2017-ben tisztességesen, tavaly viszont csalódást keltően szerepelt, idén azonban – legalábbis eddig – remekel, négy forduló után ugyanúgy két futamot nyert, mint a címvédő, a Melbourne-ben elért leggyorsabb körért járó pluszponttal pedig vezeti is a világbajnokságot.

Bár a verseny nagyon szoros a két Mercedes-pilóta között, a viszonyuk továbbra is jó, nyugodt és kölcsönös tiszteleten alapul – Rosberg úgy véli, Bottas nagyon jó úton jár azzal, hogy nem bosszantja fel Hamiltont.

“Sose húzd fel Lewist!” – mondta a német SID hírügynökségnek a volt csapattárs. “Ha dühös, csak még motiváltabb és összeszedettebb lesz és harap, mint egy terrier.”

“Valtteri ráérzett valamire, amire én csak az utolsó közös évünkben jöttem rá” – tette hozzá.

A jó garázson belüli viszony Rosberg szerint Bakuban is megmutatkozott, amikor a rajt után az első kanyarban Hamilton ugyan megtámadta Bottast, de nem volt túl erőszakos – a német szerint volt csapattársa egészen “szelíd” volt.

A bakui rajtról egyébként utólag még maga Hamilton is elismerte, hogy “túl barátságos” volt, és egyakorlatilag “odaadta” a pozíciót Bottasnak.