Vasárnap délután röppent fel, hogy a Forma-1 vezetése két futamra, az Azerbajdzsáni Nagydíjra és a jövő heti Spanyol Nagydíjra kitiltotta a tévés szakkommentátorként dolgozó Nico Rosberget, miután a Kínai Nagydíjon a 2016-os világbajnok átadta saját belépőjét fotós-operatőr barátjának.

Hétfő reggelre azonban megérkezett a cáfolat.

Rosberg menedzsere, Georg Nolte elismerte, hogy az expilóta trükközött a belépővel, ám leszögezte, hogy kitiltásról nincs szó:

“A hír nem igaz. Kínában volt egy rövid megbeszélés az F1 akkreditációs illetékesével, ennyi az egész” – mondta, hozzátéve, hogy a világbajnok a Greentech nevű zöldtechnológiás fesztiváljának szervezése miatt hagyta ki Bakut és hagyja majd ki Barcelonát..

“Az utolsó pillanatban szerettem volna lehetőséget adni a barátomnak, hogy ott lehessen a rajtrácson, ezért átadtam neki a belépőmet” – mondta Rosberg, aki még akkor bocsánatot is kért a hibáért.

A Forma-1 kommunikációs részlege “fake news”-nak, régiesen kacsának minősítette a kitiltást: “Nico Rosberg visszaélt a belépőjével Kínában, amiért azonnal bocsánatot is kért ezért, és vissza is kapja azt a következő futamon, amelyre eljön, Monacóban. Nincs kitiltás!”