A Mercedes négy kettős győzelemmel kezdte az évet, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is két-két sikernél tart. Egy leggyorsabb körrel jelenleg a finn pilóta vezeti a bajnokságot, Hamilton ennek ellenére azt mondja, még nem Bottas az első számú riválisa a vb-címért folytatott harcban.

Pedig könnyen lehet, hogy mégis ő lesz, amitől rémálmai lehetnek majd Toto Wolffnak. A csapatfőnök mindent megtesz azért, hogy ne ismétlődjön meg a csapatnál ugyanaz, mint ami Hamilton és Nico Rosberg között történt.

“Az idei év egy kicsit arra emlékeztet, ami 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban történt” – mondta Wolff. “Két versenyzőnk van, akikben az elszántság és a képesség is megvan, hogy megszerezzék a vb-címet.”

“Résen kell lennünk, hogy elkerüljük azt, amin Lewis és Nico idejében átmentünk. Szerencsések vagyunk, hogy nagyon jó a kapcsolatuk, jól kijönnek egymással, nincsenek játszmák a háttérben. Ennek nagyon örülök.”

“De láttunk már olyat, hogy kapcsolatok megromlanak. Mindkét versenyzőnkre vonatkozik, hogy a másik iránti tiszteletnek meg kell maradnia.”

“Csapatként nagyon erősek vagyunk, és nem engednénk meg, hogy a versenyzők közötti kapcsolat olyan szintre jusson, ami negatív hatást gyakorol a csapatra. Ha ez megtörténik egyáltalán valaha, sárga és piros lapokat kell osztogatnunk.”

“De itt még nem tartunk.”