Különböző hangulat uralkodik a Toro Rosso garázsának két oldalán a 2019-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzése után. A két pilóta teljesen eltérő véleményen van a hosszúra nyúlt kvalifikáció után. Míg Danyiil Kvjat a hatodik helyről várhatja a piros lámpák kialvását, Alexander Albon csak a 12. rajtkockából indulhat a vasárnapi futamon.

“Jól sikerült az időmérőm, nagyszerű kört futottam a Q3-ban. Elégedettséggel tölt el amikor ilyen jó kört sikerült összerakni, különösen egy ilyen, bátorságot is jócskán követelő pályán” – mondta Kvjat. “A körülmények korántsem voltak ideálisak, miután tegnap nagyon sok tesztelésre alkalmas időt vesztettünk. Szerencsére nekem nincs szükségem sok megtett körre, hogy gyors legyek” – tette hozzá magabiztosan az orosz.

“A holnapi egy rendkívül hosszú verseny lesz és azon leszünk, hogy mindent a lehető legjobban csináljunk. Jó esélyt látok arra, hogy holnap fontos pontokat szerezzünk mindketten a csapatnak” – tekintett a versenyre Kvjat. “Kiszámíthatatlan, mi fog történni holnap a pályán, de igyekszem nyugodt maradni és a legjobb formámat hozni.”

F1: Kvjat elégedett magával 1

Alexander Albon már kevésbé volt elégedett időmérős teljesítményével. “A kvalifikáció vége bosszantóan alakult számomra. Végig megvolt a tempónk ahhoz, hogy a Q3-ba jussunk, csak épp akkor nem, amikor igazán kellett volna. Miután a hőmérséklet drasztikusan csökkent, folyamatosan küszködtem a gumik megfelelő felmelegítésével.”

A thai-brit pilóta már ismeri a Forma-2-ből a pályát, így bizakodóan várja a vasárnapi megmérettetést. “Talán a felvezető körömön csináltam valamit rosszul, mert képtelenség volt a gumikat megfelelő tartományban tartani, mihelyst hűlni kezdett az idő. Holnap bármi megtörténhet itt, láthattuk, mennyire kaotikussá válhat minden hirtelen.”