A renault-s Daniel Ricciardo érdekes sztorit mesélt el csütörtökön Bakuban. A tavaly a Red Bullnál versenyző ausztrál felidézte, hogy az energiaital-gyártó motorsportfőnökével, Helmut Markóval kötött fogadást a mercedeses Valtteri Bottas jövőjéről, de alaposan melléfogott, ugyanis ő biztos volt benne, hogy a finnt nem tartják meg az idei évre, ám a csapat mégis hosszabbított vele. 1000 eurója (kb. 320 ezer Ft) bánta a rossz tippet.

“Helmut szeret nagy tétben fogadni. Persze amikor emeli a tétet, az ember tudhatja, hogy ő már ismeri a végkimenetelt. Én nem vagyok szerencsejátékos, nem szoktam fogadni, nem járok kaszinóba. Az 1000 eurót sem én akartam, Helmut nyomására mentem bele” – magyarázta Ricciardo, aki a pénz elvesztésénél minden bizonnyal jobban fájlalta, hogy nem kapta meg Bottas ülését.

Az ausztrál hozzátette, hogy azóta már visszanyerte az összeget a volt főnökétől:

“Volt egy újabb fogadásuk Melbourne-ben, azon visszanyertem a pénzt. Kvittek vagyunk. Az időmérő eredményére fogadtunk, ő úgy gondolta, hogy a Red Bull ott lesz a top3-ban a kvalifikáción, én azt mondtam, hogy nem lesznek – nem is lettek, szóval visszajött a pénz.”

“De többet nem akarok vele fogadni” – mondta nevetve. “Persze azért jó, hogy ilyen a viszonyunk.”