A Mercedes három kettős győzelemmel kezdte a 2019-es idényt, hasonlóra utoljára 1992-ben volt példa, a Williams a verhetetlen Fw14-essel tarolt így. Az ötszörös bajnok csapat már most 57 ponttal vezet a legközelebbi üldöző, a Ferrari előtt, a Red Bull lemaradása pedig 78 egység.

Az igen erős idénykezdés után úgy fest, a Mercedesé lehet ez az év is, ám Lewis Hamilton azt mondja, még egyáltalán nem érdemes és szabad a bajnoki címre gondolni.

“Szerintem pillanatnyilag egy kicsit túlteljesítünk a valós potenciálunkhoz képest. Úgy gondolom, hogy jelenleg mindent kihozunk a rendelkezésre álló csomagból, de lesznek még fejlesztések, előrébb lépünk.”

“Úgy gondolom, hogy Bahreinben nem saját erőből nyertünk, hiszen nem voltunk elég gyorsak a futamon, de történt ez-az, és nagyon fontos, hogy ott legyünk, ha lehetőség nyílik győzni, és pontosan ezt is tettük. Ausztráliában és Kínában erőből nyertünk.”

“De nem bízzuk el magunkat, csak megyünk előre, tesszük a dolgunkat, nagy csaták várnak még ránk. Nem tudom, hol tart a Red Bull, de a Ferrari itt van a közelünkben. Jönnek még futamok, amelyek nekik jobban fekszenek majd. Melbourne-ben sem számítottunk olyan előnyre, Bahreinben nem számítottunk arra, hogy hátrányban leszünk, és arra sem számítottunk, hogy itt, Kínában lesz egy kis előnyünk. Minden nyitott.”

“De csapatként jól teljesítettünk, eddig nagyon jól hoztuk a hétvégéket, így is kell folytatnunk. Idén az lesz a kulcs, hogy újra és újra közel tökéletes hétvégéket produkáljunk, ez a cél” – magyarázta az angol.

Hamilton: Még nem garantált a bajnoki cím 1