Daniel Ricciardo a hetedik, míg Hülkenberg a nyolcadik helyről indulhat a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíjon, miután mindkét Renault bejutott az időmérő harmadik szakaszába, az idei szezon során először.

Legutóbb, Bahreinben egyikük sem tudott a Q3-ba kerülni, majd a versenyen szinte egyszerre mondta fel a szolgálatot mindkét Renault, ráadásul két teljesen eltérő hiba miatt.

“Nem vagyok szomorú, az biztos!” – mondta lelkesen Ricciardo az időmérő után. “Eddig is tudtuk, hogy képesek vagyunk ilyen jó eredményre. Nagyon szoros a mezőny, nekem is csak pár századon múlott, hogy a Q3-ba kerültem. Ha jól emlékszem, Kimi volt, aki miattam esett ki, szóval épphogy bejutottam és végül a hetedik lettem. Nagyszerű eredmény a csapatnak, pont erre volt szükség a legutóbbi verseny után” – tette hozzá a csapattársát mindössze négy ezreddel verő ausztrál.

2018-ban még a Red Bull színeiben Ricciardo egy a hatodik helyről rajtolt, ám a dobogó tetején ünnepelhetett a sanghaji aszfaltcsíkon, de ahhoz kellett egy őrületes verseny is. Az ausztrál versenyző viccesen reagált az idei esélyeiről faggató riportereknek. “Tavaly a hatodik helyről indultam, szóval talán második leszek.” Majd javította magát. “Második a fenét, első!”

“Meglátjuk. Legyőzni az összes előlünk induló autót, valószínűleg lehetetlen. Utálom azt mondani, hogy képtelenség, de aki ismeri a Forma-1-et, az tudja, mi a realitás. A tavalyi egy őrült verseny volt. Mindenki tudja, ha épp egy őrült verseny zajlik, azt mindig én uralom!” – zárta mondanivalóját Ricciardo.