A Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki edzésnapját a mercedeses Valtteri Bottas zárta a legjobb idővel, a finn a ferraris Sebastian Vettelt 27 ezreddel megelőzve lett az első a második gyakorláson. Bottas örült az elsőségnek, de semmit sem akar elkiabálni:

“Egész jól végződött a nap. Az élen zártam, de ezen a pályán sosem könnyű a teljes körre jó balanszot találni. Lépésről lépésre jutottunk el addig, hogy a végére jó legyen az autó – de ma még csak péntek van, a következő két nap számít. Úgy tűnik, hogy az egyeneseken a Ferrari gyorsabb nálunk, míg a második edzésen a kanyarokban mi voltunk jobbak.”

“Van még hova fejlődni, de tudjuk, hogy a többiek is dolgoznak még az autón, szóval majd meglátjuk, mennyit tudunk fejlődni velük összevetve” – nyilatkozta a nap végén.

A címvédő Lewis Hamilton ütős hét tizedmásodpercet kapott csapattársától, a 4. helyen zárt, miután instabilnak tűnt alatta az autó, komolyabb megpördülése is volt.

“Küszködtem ma az autóval. Dolgoznunk kell még, főleg nálam, Valtteri sokkal jobban kezelte az autót. Keményen dolgozunk majd ma este, hogy találjunk ezt-azt és holnap erősebben térhessek vissza. Az autó tempója megvan ahhoz, hogy az élen küzdjünk, egyszerűen meg kell találnom a megfelelő beállításokat” – magyarázta az angol.

“Jó látni, hogy milyen szoros a verseny a Red Bull, a Ferrari és köztünk. Ahogy arra számítottunk, a Ferrari továbbra is gyorsabbnak tűnik az egyeneseken, de összességében közel van a három élmenő autó, szerintem így lesz ez holnap is.”