A hétvégén a Kínai Nagydíjjal folytatódik a 2019-es Forma-1-es idény, a Sanghaj mellett található pályán már le is zajlott az első szabadedzés.

A gyakorlást a ferraris Sebastian Vettel nyerte 1:33,911-es idővel. Előnye nem számottevő, mögötte két tizeddel lemaradva Lewis Hamilton volt a második leggyorsabb a Mercedes volánjánál. Charles Leclerc lemaradása is még három tizeden belüli a másik Ferrarival, de a negyedik helyen végző Red Bull-os Max Verstappen és az ötödik Valtteri Bottas lemaradása már 4, illetve 7 tizedre rúgott.

A mezőny szorgosan próbálgatta a Pirelli gumijait, a versenyzők a legtöbb kört a közepes keverékeken futották. Míg a Mercedes párosa a piros oldalfalú lágyakkal kísérletezett, a Red Bull pilótái számos kilométert és tapasztalatot gyűjtöttek a fehér színnel jelölt kemény keverékeken. A Ferrari versenyzői a közepes keveréken futották legjobb idejeiket, szemben az előbb említettekkel, akik a lágyakon.

F1: Vettel-előny Kínában 1

Lewis Hamilton

A középmezőny legjobbja a hatodik helyezett Daniel Ricciardo lett, a Renault ausztrálja 1,3 másodperccel volt lassabb Vettel legjobbjánál.

Meglepően kevés időt töltött a pályán Antonio Giovinazzi. Az Alfa Romeo olasz pilótája mért idő nélkül zárta a másfél órát, szinte a teljes edzést a bokszutcában töltötte egyelőre ismeretlen okok miatt.

A 90 perces edzés gond nélkül zajlott, az egyetlen meredekebb pillanat Lance Stroll nevéhez köthető, de még idejében megfogta a kanadai versenyző a célegyenesre fordító kanyarban kitörő Racing Pointot.

A Kínai Nagydíj péntek reggel nyolc órakor a második szabadedzéssel folytatódik.

F1: Vettel-előny Kínában 2