A Forma-1-et az új tulajdonos, a Liberty Media 2017. eleji érkezése előtt három és fél évtizedig irányító Bernie Ecclestone nem lesz ott a hétvégi Kínai Nagydíjon, amely az F1 1000. futama lesz.

“Londonból nézem majd a versenyt” – mondta a 88 éves üzletember, aki számításai szerint több mint 800 futamon vett részt. “Úgy volt, hogy elmegyek Sanghajba, de meggondoltam magam. Egy hónapja ételmérgezésem volt és még mindig nem érzem magam teljesen jól” – idézte a francia Auto Hebdo.

A nyugalmazott elnöki pozícióba “buktatott” Ecclestone hozzátette, hogy a következő két fordulóra, Bakuba és Barcelonába elutazik majd, bár mindig furcsán érzi magát a helyszíneken.

“Nagyon más így, mert szeretnék belefolyni a dolgokba, de tudom, hogy nem tehetem. Be kell fognom a számat. Továbbra is alkalmazott vagyok ebben az értelmetlen pozícióban, de senki nem kérdezi meg a véleményemet. Megvették a céget, aztán úgy voltak vele, hogy az öreg ideje lejárt.”

A kisember egyébként nem örül, hogy Kínában tartják az 1000. futamot, ő Sanghaj helyett Siverstone-ba vitte volna a jubileumi nagydíjat.

“Hogy miért? Mert ott volt az első futam. Én is ott voltam. Ha a szervezők szóltak volna, hogy emiatt pénzt buknak, arra is kitaláltam volna valami megoldást, hogy ne érje őket veszteség.”

“Sokkal több néző ment volna Silverstone-ba, nem tudom, hogy a Liberty egyáltalán gondolt-e erre. Nem rég vannak a szakmában, szóval nem igazán figyeltek az olyan apróságokra, mint hogy melyik volt az első (világbajnoki) futam. Lehet, hogy nekik ez nem fontos.”