Carlos Sainz és Max Verstappen a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíj korai szakaszában a 4-es kanyarban ütközött, miközben a spanyol az ötödik helyért támadta a holland pilótát. Az ütközés következtében Sainz autója defektet kapott, így ki kellett állnia egy nem tervezett kerékcserére. Rengeteg időt vesztett és csak a mezőny végére tudott visszatérni. Pár körrel a verseny vége előtt végül feladni kényszerült a futamot, az egész idő alatt őt hátráltató sebességváltó-probléma miatt.

Verstappen viszont folytatta a versenyét és Charles Leclerc-t is majdnem maga mögé utasítva végül a 4. helyen ért célba. A biztonsági autó pályára küldése fosztotta meg a dobogós helyezéstől.

“Próbálom a dolgok pozitív oldalát nézni” – mondta Sainz. “Jól indultunk, az első kör is jó volt. Az elöl haladók sem tudtak elnyúlni tőlünk, gond nélkül tudtam tartani a hatodik pozíciót.”

“Ugyanakkor valószínűleg nem tudtunk volna pontokkal zárni a mai versenyt, mert a sebességváltóm egész végig hibás volt. Emiatt majdnem egy egész másodpercet veszítettünk körönként, szóval ha korábban meg is előztem volna Verstappent és az ötödik helyen haladok, akkor is elromlott volna a sebességváltó és sokkal drámaibb lett volna úgy veszíteni.”

Amikor arról kérdezték, hogy meglett volna-e a tempója ahhoz, hogy akár a dobogón is ünnepelhessen, csak annyit válaszolt: “Inkább nem gondolok ilyesmire.”

Sainz szerint a Verstappennel való ütközése sima versenybaleset volt, de azt is hozzátette, hogy igen erős ütést kapott a holland autójától. “Ilyen a versenyzés, megtörténik az ilyesmi. Csak annyit mondhatok, hogy jól sikerült a rajt és mindent megtettem, de rosszul alakult. Nagy erővel ütközött nekem, elkerülhetetlen volt a defekt. Normális esetben mindketten defektet kapunk és mindketten ki is esünk a versenyből. Ez esetben ő szerencsésen megúszta és folytatni tudta a versenyét.”

Verstappen másképp látta az esetet. Szerinte Sainz nem látta őt, ezért történt a baleset. A versenybírók megvizsgálták  az esetet, de nem büntették meg egyik versenyzőt sem.

“Megpróbált külső ívre húzódva későn fékezni és úgy gondolom, nem látta, hogy ott vagyok” – kommentálta az esetet a holland fenegyerek. “A mai autókból nem látjuk, mi van mellettünk. Későn is fékeztem és láttam ahogy Carlos bekanyarodik elém. El akartam kerülni a súlyosabb ütközést, de sajnos összeértek a kerekeink.”