Miután a szombati időmérőn csak öt ezreddel verte meg Kevin Magnussen Haas-Ferrariját Max Verstappen, a vasárnapi futam sem alakult sokkal jobban a Red Bull pilótájának. A holland az ötödik rajtkockából rajtolva a negyedik helyen végzett a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíjon, de ezt a pozíciót is a Ferrari pocsék versenyének köszönhette.

Verstappen eséllyel pályázott a dobogóra, ám a két Renault egyidejű leállása miatt pályára küldött biztonsági autó elvette tőle a lehetőséget, hogy utolérje Charles Leclerc-t.

A fiatal pilóta nem örül a hétvégi szereplést látva. „Önmagához képest jól ment a Haas, de mi nem hoztuk a legjobb formánkat. Teljesen normális, hogy ennyire közel voltak, szerintem az egész középmezőny közelebb került a legjobb háromhoz” – mondta. „Magunkba kell tekintenünk. Az egész hétvége során össze voltunk zavarodva, az időmérőn a kocsi hátuljával küszködtem.”

„Ha nincs meg az egyensúly, akkor mindig nehéz helyzetünk van. Ha magunkba tekintve azt látjuk, hogy ez volt a legjobb, amit az autóból ki tudtunk hozni, akkor meg fogok lepődni, de jelenleg nem ez a helyzet” – mondta a bajnokság első két futama után harmadik helyen álló Verstappen.