Kimagasló eredményt hozott Kevin Magnussen számára a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzése. A dán pilóta a hatodik helyről indulhat a vasárnapi futamon, és mindössze 5 ezred kellett volna ahhoz, hogy megelőzze Max Verstappen Red Bullját.

“A hatodik helyezés már többet jelent, mint a középmezőny legjobbjának lenni. Közvetlen a legjobbak mögött lenni igen új érzés mindannyiunk számára, ugyanúgy, mint az, hogy a Red Bull-lal harcolunk. Nem tudom, hogy ők hibáztak-e, de mi nagyon örülünk az eredménynek” – mondta elégedetten a Haas pilótája.

Magnussen már pénteken jelezte, hogy az autó sokkal jobban viselkedik a hűvösebb esti körülmények között. “Kifejezetten sötétben tapasztalható ez a javulás, pont akkor, amikor számít” – tette hozzá. “Az időmérő alatt sikerült még tovább fejlődnünk, tudtam hogy jó az autó, ezért nemigen változtattunk a beállításokon.”

A Q3-ban még megpróbált javítani az első nekifutásra elért idején, de ez már nem ment neki. “Nagyon jó kört sikerült összeraknom, olyannyira jót, hogy második nekifutásra nem is sikerült javítanom. Tudtam, hogy valami különöset kell előhúznom a kalapból és nem hibázhatok. Nem tudtam gyorsulni, ez azt jelenti, hogy az első köröm igencsak jól sikerült” -mondta Magnussen.

“Úgy tűnt, ők lehetnek a legközelebbi kihívóink” – utalt a Renault-ra a dán, akik saját várakozásaiknál rosszabbul teljesítettek. “Ausztráliában nagyon jól mentek a versenyen és Hülkenberg révén sok pontot szereztek. Éppen ezért holnap megint jól kell dolgozzunk, hogy kihozzuk a legtöbbet a jelenlegi helyzetünkből. Az időmérős beállításokkal erősebbek voltunk, mint a versenyre szánt konfigurációval. Változtattunk pár dolgon, remélhetőleg holnap segíteni fognak. A Renault-k nagyon gyorsnak tűntek pénteken, különösen a hosszabb etapokon. Meglátjuk, mi lesz” – zárta mondanivalóját Magnussen.

A csapattárs, Romain Grosjean is jól szerepelt, de rajtbüntetést kapott az időmérőt követően.