Pierre Gasly Ausztrália után a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíjon sem tudott bejutni az időmérő edzés utolsó szakaszába. A francia pilóta nem így képzelte el Red Bull-os pályafutása kezdetét.

„A hétvége kezdetén küzdöttünk a kocsi hátuljával, nem találtunk tapadást a hátsó tengelyen. Vannak még benne lehetőségek, de valószínűleg rossz irányba indultunk a beállításokkal. Reméljük, hogy javulni fog a helyzet” – magyarázta gyatra teljesítményét Gasly.

Miközben a francia pilóta szenved az RB15-ös kódjelű géppel, a csapat másik pilótája, Max Verstappen hozza az elvárható szintet. A holland az ötödik helyről vághat neki a vasárnapi futamnak, de nem elégedett az eredménnyel.

„Nem a legtökéletesebb beállításokkal futottunk neki ennek a kvalifikációnak. Örülök az ötödik helynek, akár rosszabb is lehetett volna. Nem tudtam, mit várhatok az időmérőtől, fogalmam sem volt, hol állunk, ami az erősorrendet illeti. Egész hétvégén gondok voltak az autó egyensúlyával, és ez az időmérőn sem volt másképp. Nem lehetünk elégedettek a mai eredményekkel” – mondta Verstappen.

A holland a versenyre is felemés érzésekkel készül. „A versenytempónk jónak tűnt, de majd meglátjuk, hogy viselkedik az autó. Valamiért nem tudtuk a lágy gumikat munkára fogni a hétvége során, reméljük, a közepeseket majd sikerül” – tette hozzá a fiatal holland.