Nico Hülkenberg, a Reanult versenyzője a szabadedzéseken mutatott rendkívül jó teljesítményt követően meglepetésre már a időmérő edzés első szakaszában kiesett a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíjon. A német tanácstalan volt az időmérőt követően.

“Soha ne a péntekből induljunk ki!” – szögezte le Hülkenberg. “Mindkét autóval egyszerre lett probléma, a lehető legrosszabbkor.”

Hozzátette, hogy két teljesen különböző problémával kellett megküzdenie neki és Daniel Ricciardónak, és ezek a létező legrosszabb időpontban jelentkeztek az autókon. Arra a kérdésre, hogy a most fellépett gondok kötődnek-e a két héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon tapasztaltakhoz, nemleges választ adott. “Nem tudjuk még pontosan, mi történt, de a dolgok mélyére fogunk ásni.”

“Egész hétvégén jó volt a sebességünk, az autó képes lett volna top 10-es eredményre is. Szerettük volna megmutatni, mire vagyunk képesek. Sajnos az időmérő első körében kiestem, így nagyon megnehezítettem a dolgom a holnapi versenyre” – mondta Hülkenberg.

Daniel Ricciardo, a franciák másik versenyzője csak 0,017 másodperccel maradt le a kvalifikáció harmadik köréről. Ő sem volt elégedett a mai teljesítményével. “Az időmérő egyáltalán nem alakult tökéletesen számunkra, de mégis előrelépést tapasztalok a hétvége korábbi szakaszához képest. Közelebb voltunk a Q3-ba kerüléshez, mint azt pénteken gondoltam volna. Tudjuk, mik azok a dolgok, amiken még dolgoznunk kell. Még mindig az autó megértésén dolgozom, de minden egyes lépéssel közelebb kerülök a célom felé” – mondta.

“Holnap szabadon dönthetünk a gumikról, ami esélyt ad arra, hogy ma este átgondoljuk a stratégiánkat. Az a célom, hogy holnap a legtöbbet hozzam ki a versenyből és a lehető legtöbb pontot hozzam” – tette hozzá Ricciardo.