Nagy volt a teher a Haas-Ferrarin a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíj előtt. Az istálló előtt a tavalyi futam rémképe lebegett, nem szerették volna ha megismétlődik a kerékcserés blama. A csapat versenyzői, Romain Grosjean és Kevin Magnussen a 6.-7. helyre kvalifikálták magukat a szombati időérőn, így minden adott volt a jó eredményhez.

Grosjean versenyének végül csakúgy, mint tavaly, idén is a kerék vetett véget. Magnussen azonban jól teljesített. Már az első kanyarban megelőzte csapattársát, és a verseny leintéséig őrizte vezető helyét a középmezőnyben.

A Haas dánja összességében elégedetten nyilatkozott az eseményeket követően. “Sajnálom a csapatot, amiért nem sikerült mindkét autóval pontot szereznünk. Biztos vagyok benne, hogy Romain is hasonló eredményt tudott volna elérni, különös tekintettel az erős időmérős eredményeinkre. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült neki ma.”

“A 6. hely nagyon jó. Elégedett vagyok a napommal. Jól rajtoltam, és egész verseny alatt tökéletesen működött az autó is. Végig nyomhattam a gázt, ugyanakkor figyelni tudtam a gumikra is. Tökéletesen kezdődik az év számomra!” – értékelte teljesítményét Magnussen.