Miután kasztnit kellett cserélni autóján, Max Verstappen örül időmérős negyedik helyezésének a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. A holland az utolsó pillanatban ugrotta át a tabellán Charles Leclerc Ferrariját, az élmenők közül Lewis Hamiltonon kívül csak ő volt képes javítani második Q3-as körén.

„A negyedik helyről rajtolhatok, úgyhogy nem panaszkodhatok a korábbi problémák után” – utalt kasztnicseréjére a holland. „Persze jobb volna közelebb lenni az elejéhez, de legalább sokkal jobban szerepeltünk, mint a szabadedzéseken. Ha nincs meg a megfelelő egyensúly a harmadik gyakorláson, bármi megtörténhet.”

Hogy mire lehet képes a Red Bull a versenyen, az még kérdéses. „Nehéz megmondani, mi fog történni. Nem tudtam versenyszimulációt futni, csak a reggeli edzésen, de azokkal a beállítások nem ment jól a kocsi. Fő, hogy gond nélkül jöjjünk el a rajtnál. Onnantól kezdve meglátjuk, hogy mi lesz. A szezon első versenyén a legfontosabb, hogy pontokat szerezzünk” – zárta mondanivalóját a Red Bull tapasztaltabb pilótája.

Csapattársa, Pierre Gasly pórul járt, csak a 17. helyről vághat neki az Ausztrál Nagydíjnak.