Fernando Alonso a Le Mans-ra, a WEC-programra való felkészülésként tavaly januárban a daytonai 24 óráson indult el első hosszútávú versenyén a McLaren-vezér Zak Brown United Autosports csapatánál.

A spanyol akkor inkább tanulni volt ott, műszaki hiba miatt nem is ért el jó eredményt, de az azóta a WEC-ben megszerzett tapasztalatokkal és győzelmekkel – köztük a Le Mans-i 24 órással – a tarsolyában 2019-ben újra nekifut a floridai futamnak.

Kedden este hivatalosan is bejelentették, hogy Alonso Kobajasai Kamuival, Jordan Taylorral és Renger van der Zandével együtt a Wayne Taylo Racing által működtetett Konica Minolta Caddilac-csapat versenyzője lesz a daytonai versenyen. Alonsóéknak a mostani, csúcskategóriás autóval a győzelemre is esélye lesz.

“Tavaly ezen a versenyen debütáltam a hosszútávú versenyzésben, de dolgom végezetlenül távoztam, miután fékhiba miatt elszállt a dobogós esélyünk. Alig várom, hogy az intenzív 2018-as év után, amikor a Forma-1-ben és a WEC-ben is versenyeztem, 2019-ben újra megpróbáljam meghódítani a világ egyik legfontosabb autóversenyét. Nagyon éhes vagyok a sikerre, alig várom, hogy a pályára léphessek és a Konica Minolta Cadillac-es csapattársaimmal együtt küzdhessek!” – mondta a Forma-1-től búcsút intett Alonso.

A 37 éves spanyol a daytonai 24 órás mellett jövőre folytatja a toyotás WEC-programját, valamint a McLaren színeiben újra elindul az Indy 500-on, amelynek 2017-es kiadásán már ott volt, versenyképesen is szerepelt, ám motorhiba miatt kiállni kényszerült.