Századik, egyben utolsó versenyét futotta a Red Bullal Daniel Ricciardo. A jövőre már Renault-ban ülő ausztrál szeretett volna dobogós hellyel búcsúzni csapatától, ám végül be kell érnie a negyedik hellyel.

Ricciardo egy ideig, egészen pontosan 17 körig vezette is a futamot eltolt taktikájának köszönhetően, ám kiállása után csak a szenvedő Valtteri Bottast sikerült elkapnia. „Nem volt a legizgalmasabb versenyek egyike. Egy kis ideig vezettem is, ez tetszett, de épp emiatt kerültem ki a játszmából az élen állókkal szemben” – mondta az ausztrál. „Nem tudom, milyen lehetőségeim voltak. Talán korábban is kiállhattunk volna, hogy megtartsuk a helyünket. Nehéz ezt utólag megmondani.”

A futam kulcspillanatának Kimi Räikkönen leállása bizonyult, ami miatt virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. Az élmenők közül csak Lewis Hamilton használta ki az alkalmat, hogy kereket cseréljen. Az itt nyert idő miatt a verseny további részében a többieknek nem volt esélyük veszélyeztetni a brit elsőségét.

„Lewis nagyon korán kiállt. Nem hiszem, hogy bárki gondolta volna, hogy ilyen erős lesz a végén” – mondta Ricciardo. „A verseny végén nem igazán tudtam már mit tenni. A tempóelőnyöm eleinte nagy volt, de elég hamar eltűnt. Egyszerűen nem voltunk elég erősek.”

„Szerettem volna dobogóra állni. Nem estem eksztázisba a negyedik helytől, hogy őszinte legyek. Az utolsó körökben elég magányosan autóztam. A harmadik és a negyedik hely jó eredmény a csapat szempontjából. Ezzel lezártunk egy fejezetet, úgyhogy köszönetet mondok a Red Bull-családnak!” – tette hozzá az ausztrál pilóta.

„Jó lett volna a cipőmből inni, de van még itt pár óránk, bármi megeshet! Az itt töltött időmet élveztem, hihetetlen emlékeket gyűjtöttem, az elkövetkezendő néhány órában biztos reagálni fogok erre” – zárta szezonját Ricciardo.