Hamilton ezzel idei tizenegyedik futamgyőzelmét aratta, ez a negyedik győzelme a közel-keleti pályán. A futam részletes öbeszámolója itt olvasható. Az interjúkat David Coulthard készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Nagyon boldog vagyok, köszönöm az egész éves támogatást! Hatalmas megtiszteltetés Sebastian ellen versenyezni. Már a Forma-3-as időkből ismerem, mindig is keményen versenyzett. Fantasztikus munkát végzett idén, nagy nyomást helyezve ránk, mindig a maximumot kellett hoznunk. Jövőre erősebben fog vissztérni, én is igyekezni fogok, hálás vagyok mindezekért.”

„Először is hadd beszéljek Fernandóról. Egy igazi legenda, megtiszteltetés volt az ő idejében versenyezni. Mielőtt a Forma-1-be jöttem, csodáltam őt és amit elért. Nem igazán szoktam hiányolni pilótákat, de ő szerintem hiányozni fog a sportnak és mindannyiunknak. Az biztos, hogy nekem nagyon hiányozni fog a mezőnyből.”

„A mérnökeim folyton arról beszéltek, hogy nagyon korán ki kell állnunk. Túlságosan is nyugodtak voltak a kulisszák mögött, miközben én úgy éreztem, hogy nem jó az autó. Ám végül sokáig el tudtunk menni, megint jól kiszámoltak mindent, épp emiatt bízunk meg bennük ennyire. Hatalmas köszönet a Mercedesnek és a partnereknek, nélkülük nem nyertük volna meg a bajnokságot. A verseny nem lenne igazi a szurkolók nélkül, köszönöm, hogy eljöttetek, nagyra becsüllek titeket!”

Sebastian Vettel (2.)

„Hamilton a bajnok, megérdemli a győzelmet. Kemény éven vagyunk túl. Az utolsó kör végéig próbálkoztam, még ma is. Nagyon élveztem, apránként közeledtem hozzá, de szerintem végig a kezében tartotta a versenyt, jobb lett volna egy kis kerék a kerék elleni meccs. Hosszú szezon volt, sok versennyel, gratulálok neki! Nem csak én, hanem a csapat is próbál erősebben visszatérni jövőre, hogy nehezebb dolga legyen. Végezetül pedig gratulálok Fernandónak, az utolsó évek kemények voltak, hiányozni fog nekünk.”

Max Verstappen (3.)

„Nem volt könnyű versenyem, gondom volt a rajtnál. Maga az elindulás jól sikerült, de a motor biztonsági üzemmódba kapcsolt, és újra kellett indítanom. Nem volt könnyű, de sikerült jó pozícióba visszatérnünk. Korán kiálltunk, de muszáj volt a hiperlágyakkal. A szuperlágyakat életben tudtuk tartani jó tempóval autózva. Az utolsó körökben egy Toro Rossóból folyt az olaj, így alig láttam ki a sisakom alól. Végül nagyon boldog vagyok, hogy harmadik lettem.”

Fernando Alonso (11.)

„Addig jó, amíg nem leszek kommentátor! Élvezet volt az itt lévő bajnokok ellen versenyezni, kiváltságos helyzetem volt ezzel a két sráccal [Hamilton és Vettel]. Köszönöm a Forma-1-nek, mindig is rajongója leszek ennek a show-nak!”