Lewis Hamilton a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésére új rajtszámmal gurult a pályára, a megszokott 44-es helyett a világbajnoknak járó 1-es használatát kérte és kapta meg a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA).

A dolog nem tartott sokáig, az ötszörös bajnok a második edzésen már újra a maga által választott 44-essel körözött, és tisztázta is, hogy marad a jól bevált számánál, az 1-es csak a csapat felé tett gesztus volt.

“Személy szerint nekem tetszik, egyáltalán nem” – mondta az 1-esről. “De amióta világbajnokok voltunk (a Mercedesszel), még sosem volt az autónkon az 1-es, szóval úgy gondoltam, cool lenne egyszer. Emlékszem, hogy a mérnökök, szerelők kérdezték már korábban, hogy fogom-e valaha is használni. Úgy voltam vele, hogy jó lenne legalább egy edzésre feltenni, hogy legalább egy fotójuk legyen róla, hogy büszkék lehessenek, hogy a miénk volt az 1-es szám.”

“De a 44 az én különleges számom, sőt, ha megkérdezünk valakit a csapatból, főleg az én stábomból, rögtön mondják, hogy láttak egy 44-es buszt, ilyen számú repülőjáratot vagy ülésszámot, szóval lassan az ő életük részévé is válik a 44-es, pont, ahogy velem van, ami menő” – magyarázta.

F1: Hamilton ejtette a bajnoki rajtszámot 1