Hamilton vasárnap 83. alkalommal indulhat pályafutása során az első rajtkockából, az ötszörös bajnoknak ez a negyedik pole-pozíciója a Yas Marina versenypályán. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat David Coulthard készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Nagyon hálás vagyok minden támogatásért, érzelmekkel teli időmérő volt ez a mai számomra, hiszen ez volt az utolsó ezzel az autóval. Hihetetlen érzelmi hullámvasúton mentem keresztül ezzel a kocsival, és leginkább ehhez állok a legközelebb az összes közül. Nem volt mindig könnyű vele, küszködtünk is, de hatalmas kiváltság, hogy ezzel az autóval dolgozhattam. Hálás vagyok a csapatnak, hogy megépítette ezt, és a szerelősrácaimnak az utolsó három évért és a szorgalmukért. Jó volt kifejezni magam az autón keresztül, és úgy menni, ahogy szerettem volna, ennél nincs jobb érzés. Nagyra becsülöm a nézők fogadtatását.”

„Nem mondhatom meg, hogy mi lesz az autó sorsa. Ha elmondom, meg kell, hogy öljelek!” – mondta viccelődve a kérdésre, hogy a szezon után megkapja-e a csapattól. “Örülök, hogy az autó a Mercedes stuttgarti múzeumába megy, ahol a többi nagyszerű autó mellé kerül. A házamban amúgy sem férne el.”

„Soha nem mondom, hogy tökéletes kört mentem. Az első köröm nem volt látványos, kissé csúszkált a kocsi hátulja. Ez csillapodott az utolsó menetre, és végül az utolsó szektorom bizonyult perdöntőnek, ott tudtam nagyot alakítani. Négy tizedet javítottam, ezt nem könnyű egyik körről a másikra megugrani. Valtteri is jó munkát végzett és Seb is keményen nyomta, megtiszteltetés volt ellenük versenyezni idén.”

Valtteri Bottas (2.)

„A pole-t céloztam meg, tavaly jól mentem itt. Nem a második helyre számítottam, annak ellenére, hogy konstruktőri bajnokok lettünk, még ugyanúgy magas szinten teljesítünk.”

„Azt hiszem, hogy a 17-18-as kanyarokban vesztettem egy kis időt, nehéz tökéletesen autózni ott. Jól ment, nehéz volt jobb kört menni. Volt rá némi esély, de Lewis jobb munkát végzett.”

Sebastian Vettel (3.)

„Élveztem az időmérőt, a Q1 szoros volt, ott még volt beleszólásunk a dolgokba. Az időmérő második szakaszában Lewis nagyon jó kört futott a keményebb gumikon, és azt gondoltam, hogy hú, ez nem lesz könnyű. A Q3 első körében jót mentem, ismét szoros volt az állás, de volt még tartalékuk az utolsó körre. Javítottam én is, de nem eleget, hogy veszélyt jelenthessek rájuk. A holnapi nappal kapcsolatban bizakodó vagyok, hosszú versenyre lesz, várom már.”

„Ami a pályán zajlik, az egy dolog, de a pályán kívül nem látom, miért ne lehetne beszélgetni a másik pilótával vagy viccelődni. Jó volt a időmérő, de azt hiszem ő [Hamilton] jobban élvezte, nem az én szájízemnek megfelelően alakultak a dolgok. Holnap idén utoljára ülünk autóba, és mindent beleadunk.”