Daniel Ricciardo a nyári szünetben mindenkit meglepett, amikor a Red Bull-os hosszabbítás helyett a Renault-hoz való átszerződését jelentette be. Elsőre ugyan logikus dolognak tűnik a gyári csapathoz való átigazolás, ám a jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a Red Bull a Honda motorral is igen versenyképes lehet majd jövőre, míg a Renault-nál egyelőre nem mutatkoznak határozott jelei a fejlődésnek.

Az utolsó Red Bull-os futama előtt a 29 éves ausztrál nem is igazán titkolja a kétségeit, félelmeit:

“A szívemre kellett hallgatnom, egyedül kellett meghoznom ezt a döntést. A változás ijesztő, k**vára félelmetes. Tudom, hogy a következő fejezet nem lesz könnyű, de meg kellett tennem ezt a lépést, hogy a lehető legjobb verzióm lehessek. Ennyi az egész: egy következő lépés, egy új kihívás.”

“Nyitott hozzáállással, szívemet-lelkemet beleadva megyek a Renault-hoz. Varázsgömbje persze senkinek sincs, a jövőt nem tudhatjuk, megjósolhatatlan a döntésem eredménye, de a döntés már megszületett.”

Annyit azért varázsgömb nélkül is tud Ricciardo, hogy 2019-ben még nem váltja meg a világot a Renault-val, sőt…

“A jelenlegi autóm jobb, mint a 2019-es Renault lesz. Realistán állok a renault-s esélyeimhez. Tudom, hogy a jövő évben nem leszek világbajnok a Renault-val. A következő pár évben akarunk majd felzárkózni a három élcsapathoz.”