A hétvégi Abu-dzabi Nagydíj után Daniel Ricciardo elbúcsúzik a Red Bultól, hiszen 2019-től a Renault versenyzője lesz. Az ausztrál az utolsó közös verseny előtt visszatekintett az együtt töltött évekre – öt a csapattal, összesen tíz az energiaital-gyártóval –, és úgy véli, az első, három futamgyőzelmet is hozó Red Bull Racing-es idényére, pontosabban az akkor bemutatott, azóta védjegyének számító, távolról bevetődős előzéseire a legbüszkébb:

“Visszatekintve az az év volt a legélvezetesebb számomra, és a karrierem szempontjából is az volt az eddigi legfontosabb. A győzelmek nagyszerűek voltak, Fernandóval is nagyon jó csatám volt Németországban, keményen, de tisztán küzdöttünk, és utána méltatott is engem, ami akkor nagy dolog volt számomra” – idézte fel.

“De úgy érzem, 2014 nem csak az én további hozzáállásomat határozta meg, hanem a többiek előzéseinek minőségét is. Addig nem sokan próbálkoztak ilyen előzési manőverekkel, a nagy, messziről való beesésekkel. Talán tőlem lesték el, talán új szintre emeltem a dolgot azzal, hogy megmutattam, hogy lehetséges az ilyesmi, a többiek pedig hajlandóak voltak megpróbálkozni vele. Tudom, hogy egy kicsit nagyképűen hangzik, de őszintén hiszem, hogy így van. Nem azt mondom, hogy mindenkinek megy is a dolog, de legalább már próbálkoznak” – dicsérte magát egy kicsit összekacsintósan Ricciardo.