Daniel Ricciardo egy évtizedet töltött a Red Bull pilótaprogramjában, az elmúlt öt szezont a Forma-1-es nagycsapat versenyzőjeként, ám az ausztrál a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjon utoljára vezet majd az energiaital-gyártó színeiben, hiszen a jövő évtől a Renault versenyzője lesz. Szeretne szépen búcsúzni.

“Mindig is szerettem az abu-dzabi pályát, örömmel megyek oda. Dobogóra még sosem sikerült állnom ott, szóval menő lenne most így zárni az idényt és a Red Bull-os korszakomat!” – mondta.

“Az alkonyi verseny cool, az időjárás is jó, szóval igazán nem sok mindenre lehet panaszunk. Imádom a harmadik szektort, egyértelműen az a kedvenc részem a pályán, élvezetes a hotel körül vezetni.”

“Abu-Dzabival öt év után búcsúzom a csapattól, tíz közös év után a Red Bulltól. Biztosan elérzékenyülök majd a végén, amikor utoljára érek be a célba ezzel a csapattal. De feltüzelve érkezem, ki akarom mutatni a szeretetemet, és remélhetőleg vissza is kapok ebből valamit, locsolhatom majd a kamupezsgőt vasárnap, így lenne szép a búcsú.”

Ricciardo a 2018-as szezon elején még sötét lóként bajnoki esélyesnek is tűnhetett, ám az ausztrált aztán az ág is húzta, műszaki problémák, kiesések követték egymást, a Monacói Nagydíjon szerzett győzelme óta nem állt a dobogón.