A nyári szünetben nagy meglepetést okozott Daniel Ricciardo, amikor bejelentette, hogy az év végén elhagyja a Red Bullt, hogy 2019-től a Renault gyári csapatának pilótája legyen. A franciák nagyra tartják az ausztrált, sztárgázsit is fizetnek majd neki, az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, David Coulthard pedig teljesen megérti, hogy miért:

“Egy film készítésénél a siker egyik kulcsa, hogy a megfelelő színész kapja a szerepet. Itt van Lewis Hamilton, a szupersztár, Max (Verstappen) a támadó vezetési stílusával és Sebastian Vettel a németes győzni akarásával. Ricciardo is erre a listára való.”

“Az, hogy egy Fernando Alonso a versenyképtelen autó miatt nem játszhatott vezető szerepet az elmúlt években, nem volt jó a Forma-1 számára, de Daniel egyértelműen jobban jár majd a Renault-val” – magyarázta a 13-szoros futamgyőztes skót.

Sokan úgy vélik, hogy hiába gyári projekt, a “spórolós” Renault nem említhető a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mellett, de Coulthard nem írná le a franciákat:

“Valódi gyár csapat és komoly pénzeket fordítanak rá. Az is bizonyítja ezt, hogy sikerült megszerezniük Danielt. Nem volt olcsó, igazi szándéknyilatkozat a Renault-tól. Az, hogy a Ricciardo-féle milliók mit is hoznak a csapatnak, 2019-ben derül majd ki, amikor új szabályok is jönnek. Egyesek kiscsapatként leírják a Renault-t, pedig tényleg lehet belőlük valami.”