2018-ban a Mercedes zsinórban ötödik konstruktőri címét nyerte, míg Lewis Hamilton a negyedik világbajnoki sikerét aratta a csapattal, de a diadal nem kényelmesíti el az angolt, keményen fog dolgozni, hogy még erősebben, még felkészültebben vághasson neki a jövő évnek.

“A karrierem eddigi csúcsán járok idén a teljesítményemet és a csapattal végzett munkát illetően, de mindig lehet min javítani. Az idény végén egyértelműen megnézzük majd az évet, vannak területek, amikkel foglalkozni lehet, hiszen nem nyertünk meg minden futamot, voltak botlások a szezon első felében, mindig van hova fejlődni. Keményen fogok dolgozni a télen, és egy kicsit változtatok a hozzáállásomon.”

Hogy miért? Könnyen lehet, hogy a Red Bull a Honda-motorral még erősebb lesz 2019-ben, ahogy a Ferrari is bajnoki esélyes lehet megint, ráadásul mindkét csapatnál ott van az új generáció egy-egy képviselője, a már tapasztalt Max Verstappen és a Scuderiánál jövőre bemutatkozó monacói tehetség, Charles Leclerc is.

“Természetesen fel kell majd szívnom magam, jönnek a fiatalok” – mondta a 33 éves angol. “Leclerc bizonyítani akar majd a Ferrarinál, és ott van Max is, akiben szintén ég a bizonyítási vágy, szóval mindenképp csúcsformában kell majd lennem.”

Az idén az Alfa Romeo Saubernél debütált Leclerc-nek jólesett, hogy az ötszörös bajnok ellenfélként tekint rá:

“Mindenképp megtisztelő, hogy Lewis ezt mondta. Elképesztő versenyző, a Forma-1-be kerülésem előtt is évekig figyeltem. Igyekszem majd a maximumot nyújtani, de biztosan nem lesz könnyű (a jövő év). Lewis nagyon tapasztalt, nagyszerű versenyző, de mindenképp jó ezt hallani tőle.”