A múlt hét elején hivatalosan is megerősítették, hogy 2020-tól Vietnam is a Forma-1-es versenynaptár része lesz, a délkelet-ázsiai ország fővárosa, Hanoi utcai futamot rendez.

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton finoman szólva sem tapsol ehhez, nem érti, miért nem inkább a hagyományos piacokon erősít a tulajdonos Liberty Media.

“Nem tudom, sportszempontból mennyi értelme van új országokba menni. Milyen menő lenne, ha lenne inkább futam Silverstone-ban és Londonban is. Angliának, Németországnak, Olaszországnak igazi autóversenymúltja van, és az USA-ban is nő az érdeklődés, mégis csak egy verseny van ezeken a helyeken. Ha én lennék a főnök, azon igyekeznék, hogy ezekben az országokban legyen több futam” – mondta a BBC-nek.

“Jártam már Vietnamban, gyönyörű ország. Indiában versenyeztünk is már, de nagyon furcsa volt, hiszen India nagyon szegény ország, mégis ott volt ez hatalmas, gyönyörű versenypálya a semmi közepén. Nagyon felemás érzésekkel mentem arra a futamra. Törökországban is volt verseny, de alig jöttek a nézők. Menő pálya, menő hétvége, de gyenge közönség” – magyarázta, miért nem látja értelmét az új, “F1-szűz” piacokra való terjeszkedésnek.