Mint köztudott, a Forma-1-es Brazil Nagydíj leintése után a Red Bull-os Max Verstappen azonnal megkereste a Force Indiá-s Esteban Ocont az FIA mérlegelő garázsában, majd meglökdöste a franciát, amiért az egy előzési kísérlet közben a vezető helyről lökte ki őt a futam 44. körében.

Verstappennek az FIA két nap közmunkát osztott ki büntetésként a viselkedéséért, ám nem mindenki tartotta elítélendőnek, amit tett, főnöke, Christian Horner a pályán úgy reagált, hogy Ocon örülhet, hogy ennyivel megúszta.

Horner a sportszerűnek nehezen nevezhető nyilatkozatot nem vonta vissza, de azóta azért finomított:

“Szerintem nem mérgesedett el a helyzet. Egy sereghajtó felelőtlensége miatt elbuktunk egy futamgyőzelmet, és Ocon nem is kezelte jól a dolgot. Nagyon felelőtlen volt Maxszal csatázni. Természetesen semmilyen formában nem támogatjuk az erőszakot, de be kell látni, hogy ilyenkor magasra hágnak az indulatok. A versenyzők nem robotok, nem is kell, hogy azok legyenek. Érthető, hogy a pillanat hevében dúlnak az indulatok” – mondta Horner, arra nem adva magyarázatot, hogy a már a rádión fenyegetőző Verstappent miért nem várta egy csapattag a parc fermében, hogy megakadályozza a történteket.

A Red Bull-főnök Verstappenhez hasonlóan Ocon viselkedésében látja a lökdösődés okát:

“Más sportokban is láttunk már ilyet a játékosok között, ilyenkor kell közbelépnie a bírónak. De nem tudom, pontosan mi hangzott el, nem tudom, mivel is vágott vissza Maxnak (Ocon).”

A Red Bull-versenyző verekedős, erőszakos természetéről ismert édesapja, Jos Verstappen szintén nem érzi komolynak az esetet, sőt, azt emelte ki, hogy fia visszafogta magát, nem is ütött:

“Talán nem volt a legjobb, amit Max csinált, de tökéletesen megértem. Ocon elvette tőle a győzelmet, aztán ott állt és vigyorgott, mint egy hülye. Nem kellene ezt felfújnunk. A focisták között minden hétvégén megtörténik az ilyesmi, Max pedig elég profi ahhoz, hogy ne verjen meg senkit. Szerintem nagyon is visszafogta magát, de azért jó volt, hogy voltak ott mások is.”