Max Verstappen vezette a 2018-as F1-es Brazil Nagydíjat, amikor Esteban Ocon úgy gondolta, hogy a friss gumijain ledolgozza körhátrányát az élen állóval szemben. A Force India franciája a célegyenes végén próbálkozott az előzéssel, ám a kísérlet sikertelen volt, és eltalálta Verstappen Red Bull RB14-es kódjelű gépét. Ocont az eset miatt 10 másodperces stop and go-büntetéssel sújtották, illetve három büntetőpont is került a neve mellé.

A versenyt mindketten befejezték, Verstappen nagyon bosszús volt, hiszen egy győzelmet vett el tőle Ocon. Dühét nem is tartotta magában a leintést követően. Az egész incidens haszonélvezője Lewis Hamilton lett, aki így viszonylag könnyen megnyerte a versenyt.

„Láttam a történteket, nem voltam meglepve” – mondta a brit. „Versenyezni láttam őket, miközben nem is pozícióért küzdöttek. Én biztos másképp gondolkodtam volna. Szerencsére én el tudtam kerülni őket, azt hiszem versenybaleset történt.”

„Max egy nagyon akaratos fickó, előbb-utóbb eléri, amit akar. Ennek ellenére büszke vagyok a győzelmemre, nem érdekelnek a többiek” – tette hozzá az ötszörös világbajnok.

A dobogó előtti pihenőszobában Hamilton elmondta véleményét Verstappennek. A brit szerint Oconnak vissza szabad vennie a körét. A holland erre azt felelte, hogy akkor sem lett volna szabad ütközniük. Hamilton erre az alábbiakat válaszolta: „Több vesztenivalód volt, mint neki. Neki semmi”.