A Force India idén nyárra az összeomlás szélére jutott, de a nyári szünet alatt a kanadai divatmágnás Lawrence Stroll vezette befektetői csoport beszállásával megmenekült a silverstone-i alakulat.

A Force India 2016-ban és ’17-ben is a konstruktőri bajnokság 4. helyén zárt, és idén is ott állnának, ha a tulajdonosváltás miatt nem kellett volna új belépőként folytatni az évet a Belga Nagydíjtól, jövőre pedig a 3. hely a cél.

Az adatvédelmi szoftvereiről ismert szponzor, az Acronis főnöke is hisz a jövőben, és azt állítja, a csapat 2019-ben háromszor annyi pénzből gazdálkodhat majd:

“A jövő évben a Force India fel akar érni a top3-ba. Nagyon erős csapat. Idén is a negyedikek lennének, 2019-ben pedig megtriplázódik a költségvetésük, ami tovább erősíti majd a helyzetüket” – mondta az Acronis-vezér Szergej Belouszov az orosz Championatnak.

Természetesen a több pénz ellenére sem lesz könnyű dolga a silverstone-iaknak.

“A Renault-nak új motorja lesz, a Red Bull Hondára vált és nekik is jó lesz az erőforrásuk, és szerintem a Renault-csapat már eddig is szépen fejlődött, jövőre pedig még tovább javulnak majd” – ismerte el az orosz üzletember.