A Force India idén nyáron hajszál híján összeomlott, de kanadai divatmágnás Lawrence Stroll vezette befektetői csoport segítségével megmenekült a silverstone-i alakulat.

A csapat a teljes idényben elért eredményei alapján 2016 és ’17 után újra a konstruktőri bajnokság 4. helyén állna, ám a tulajdonosváltás miatt új nevezéssel folytatták a nyári szünet után, így “mindössze” 47 pontot gyűjtöttek a hét forduló alatt, jelenleg a McLaren mögött (62 pont) állnak a 6. helyen. A cél, hogy az idény végére megelőzzék a wokingiakat.

“A csalódást keltő mexikói eredmény után még nagyobb hangsúlyt kap az utolsó két hétvége. Továbbra is a 6. helyet célozzuk a bajnokságban, de most már nagyobb kihívás. 15 pontnyira vagyunk a célunktól, ekkora hátrányt nem lesz könnyű ledolgozni – az biztos, hogy mindent beleadunk majd, keményen dolgozunk, de tökéletes hétvégéket kell produkálnunk és talán még egy kis szerencsére is szükségünk lesz” – mondta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer a Brazil Nagydíj előtt.

Az új befektetéseknek köszönhetően ugyanakkor 2019-re sokkal magasabbra céloznak, a két valódi és egy virtuális 4. hely után csak a 3. hely jöhet…

“A harmadik helyért akarunk küzdeni. Szerintem a Renault-nak és nekünk van esélyünk arra, hogy 2019-ben közelebb kerüljünk a Ferrarihoz és a Mercedeshez” – szögezte le.

“Lawrence Stroll beszállása nélkül augusztusban már nem lettünk volna ott a rajtrácson. Hat hónapja kezdtünk el tárgyalni. Mindketten észak-amerikaiak vagyunk, hasonlóan látjuk a dolgokat és hasonlóan reagálunk. Lawrence a lehető legjobban szeretné felpörgetni a csapat növekedését, hogy beérhessük a jelenleg domináló top 3-at” – tette hozzá Szafnauer.