Miután Valtteri Bottas – nem kis részben a balszerencséjének köszönhetően – hamar kihullott a világbajnoki küzdelemből, a finn több hétvégén is Lewis Hamilton hátvédjét játszotta, Szocsiban pedig egyenesen a futamgyőzelmet kellett átadnia a címvédő angolnak.

A finn többször elmondta, hogy az egyéni bajnokság lezárultáig nem is számít futamgyőzelemre, utána viszont szeretne behúzni pár versenyt, és most, hogy Hamilton Mexikóban bebiztosította a címet, logikusan jöhetne is Bottas.

Amikor a Brazil Nagydíj előtt arról kérdezték Hamiltont, hogy mostantól a csapattársáé lesz-e az “elsőbbség”, visszaadja-e majd Szocsit, ha úgy alakul, így felelt:

“A csapat nem fog ilyen utasítást adni. Ha én olyan helyzetben leszek, hogy megtehessem, talán, de nem hiszem, hogy ő így akarna győzni. Saját erőből akar nyerni. Szóval nem tudom, hogy jó lenne-e neki, ha én adnék át neki egy győzelmet, szerintem nincs erre szüksége, szerintem úgy van vele, hogy magától is el tudja érni.”

“Én annyit tehetek, hogy igyekszem az egész hétvége során támogatni. Mindig is nyitott vagyok a beállításaimat illetően, ez ezután is így lesz. Jó lenne Valtteri számára, ha erősen tudná befejezni az évet, ha jól érezné magát az autóban. Tavaly erősen zárt (az abu-dzabi futamgyőzelemmel – a szerk.), ami jó irányba is állította az idei év kezdetére, erősen is kezdett, szóval az ilyesmi tényleg jó dolog.”

F1: Bottas nem kap ajándékgyőzelmet Hamiltontól 1

Interlagosban Bottast is megkérdezték, vár-e könnyített/átadott futamgyőzelmet.

“Egyértelműen nem szeretnék ajándékba kapni futamgyőzelmet, magamtól akarom elérni. Természetesen jó érzés úgy érkezni, hogy esélyem lehet a győzelemre, és mindenki tudja, hogy mi a célom a hétvégén, de rajtam múlik majd, hogy úgy teljesítsek, hogy a győzelemért harcolhassak” – mondta.

“Nyilván mindketten a lehető legjobb helyen akarunk végezni, meg akarjuk nyerni a versenyt, ez így működik. Csapatként pedig a lehető legerősebb eredményt célozzuk az időmérőn és a versenyen is. Jól tudjuk, hogy esélyünk van lezárni a konstruktőri bajnokságot.”