A mercedeses Lewis Hamilton a két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon bebiztosította ötödik Forma-1-es világbajnoki címét. Az angol előtt már csak Michael Schumacher áll az örökranglistán, hiszen a német hét világbajnoki címet gyűjtött és összesen 91 futamgyőzelmet szerzett pályafutása során (Hamilton 71 győzelemnél jár).

A Brazil Nagydíj előtt a mezőny másik nagy sztárját, a négyszeres bajnok, 52-szeres futamgyőztes Sebastian Vettelt kérdezték arról, vajon Hamilton beérheti-e Schumachert.

“Igen, nyilván össze lehet mérni az eredményeket, de minden korszak más. Talán Michael generációjával még könnyebb összemérni minket, de a korábbiakkal egyre nehezebb. És nem is tudom, szerintem azon múlik majd, hogy mi milyen versenyképesek leszünk és Lewisék milyen versenyképesek lesznek a következő pár évben. Lehetetlen megjósolni, bár én azt gondolom, Michael számai továbbra is elég messze vannak.”

Vettel a mexikóvárosi vereség után azonnal gratulált Hamiltonnak, majd a Mercedest is meglátogatta a garázsban, amivel sokak rokonszenvét és elismerését kivívta.

“Nos, nyilván nem jó érzés veszíteni, de ha veszít az ember, szerintem normális ez, tisztelni kell az ellenfelet. Ez is hozzátartozik. Mármint vannak fontosabb dolgok is az életben, mint amit a pályán művelünk, de számunkra ezek is nagy dolgok, nagyon fontos részét képezik az életünknek. Szóval szerintem normális viselkedés, hogy tiszteljük azokat, akik egy kicsit jobbak.”