A Brazil Nagydíj ideje alatt az elmúlt években több támadás is érte az F1-eseket, a tavalyi hétvégén a Mercedes, a Williams és a Sauber csapat tagjai is bajba keveredtek a szállásaik és a pálya közti, nyomornegyedeket, favellákat is érintő útjukon.

A 2017-es incidensek után az idei évre a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a versenyszervezőkkel és a helyi hatóságokkal együttműködve a korábbiaknál jóval komolyabb biztonsági intézkedésekkel készül.

Mivel a vizsgálatok alapján arra jutottak, hogy a legnagyobb kockázatot a pályáról való esti, éjszakai távozás jelenti, Sao Paulo állam katonai rendőrsége jóval a pályán zajló események után is a helyszínen marad majd, szigorúan, komoly jelenléttel őrzik a városba vezető utat.

Az FIA arra figyelmeztette a csapatokat, hogy kerüljenek minden feltűnést, az autóikon ne utaljon semmilyen jelzés az F1-es kötődésre, ahogy az uniformisokat se viseljék a pályán kívül.

A rendőrségi védelem mellett Press Association Sport értesülése szerint több alakulat privát biztonsági cégeket is felfogadott a Sao Pauló-i hétvégére, egyes csapatok különleges, jó helyismerettel és vészhelyzetek kezelésére kiképzett sofőröket is alkalmaznak majd.