A Forma-1-ben jelenleg épp generációváltás zajlik, a 2000-es évek elejének ászai közül távozott már Jenson Button és Felipe Massa, az év végén követi őket Fernando Alonso, és bár Kimi Räikkönen még marad, a Ferrariból a Sauberbe átülve azért már nem lesz olyan komoly tényező.

A csúcson a kétezres évek második felében bemutatkozott Lewis Hamilton és Sebastian Vettel áll, de az élcsapatoknál is jönnek már az új fiatalok. A Red Bullnál ott van az alig 21 éves Max Verstappen, aki mellett 2019-től a 22 éves Pierre Gasly vezet majd, míg a Ferrarinál Räikkönen helyére a 20 éves monacói tehetség, Charles Leclerc kerül, és akkor még nem is említettük a szintén nagyon ígéretes, de jövőre még nem versenyképes autóban bemutatkozó Lando Norrist és George Russellt.

Az ötszörös bajnok Hamilton alig várja, hogy a fiatalok ellen versenyezhessen a jövő évtől:

“Gasly és Leclerc két feltörekvő csillag, akik máris hihetetlen potenciált mutatnak. Szívesen fogadom a kihívást. Egy kicsit magamat is látom bennük. Az ő korukban én is meg voltam róla győződve, hogy én leszek a legjobb. Most mér egy kicsit más helyzetben vagyok, az öregek közé tartozom, mondjuk továbbra is ugyanolyan éhes vagyok a sikerre, mint ők” – magyarázta a Brazil Nagydíj előtt a 33 éves angol.