Hatalmas meglepetést okozott 2012 őszén, hogy az addig a McLaren által nevelt, a wokingi csapat által a Forma-1-be, majd világbajnoki címig juttatott Lewis Hamilton úgy döntött, addigi alakulatától a 2010-12 között finoman szólva is csak mérsékelten sikeres Mercedeshez szerződik 2013-ra.

Az angol pilótát a Merci csapatelnöke, Niki Lauda győzte meg az átigazolásról, pedig alig egy évvel korábban rendszeresen és keményen kritizálta a 2011-ben újra és újra incidensekbe keveredő Hamiltont, aki emiatt nem is szívlelte a háromszoros világbajnok osztrák legendát.

Az immár ötszörös világbajnok versenyző mostanra természetesen imádja a júliusban tüdőátültetésen átesett Laudát, aki “nagyon hiányzik” neki.

“Imádom Nikit, nagyon hiányzik, és remélem, hogy hamarosan visszatér, pedig eredetileg nem voltam valami jó véleménnyel róla” – mondta, majd felidézte, hogy 2012 őszén mivel is győzte meg az osztrák. “Azt mondta, te is versenyző vagy, én is versenyző vagyok. Onnan aztán egyre jobb lett a kapcsolatunk.”

“Gyakran küldök neki videókat a garázsból vagy a mérnöki értekezletről, hogy képben legyen a történésekről. A múlt héten hívott is, nagyon jó volt újra hallani a hangját. Örül, hogy jól sikerült a műtétje, viccelődött jó hangulatban volt” – mesélte Hamilton.