A Red Bull-os Max Verstappen nagy formába lendült a nyári szünet óta, a holland pilóta csak Olasz- és Oroszországban nem állt a dobogóra, legutóbb, Mexikóban pedig magabiztos győzelmet is aratott.

Daniel Ricciardo év végi távozása után jövőre egyértelműen Verstappen lesz a Red Bull első számú versenyzője, és főnöke, Christian Horner úgy véli, készen is áll arra a 21 éves versenyzője, hogy Lewis Hamilton és Sebastian Vettel ellen küzdjön:

“Igen, abszolúte! Ha a motorunk csak úgy nagyjából a riválisok szintjén lesz, akkor képesek leszünk ellenük küzdeni, hiszen a csapatunk és a versenyzőink elég erősek ehhez. Természetesen bízunk benne, hogy a Honda fejlődésének köszönhetően rendszeresebben küzdhetünk majd a győzelmekért. Az autó megvan az optimális leszorítóerővel, beállításokkal.”

“Max már az ötödik futamgyőzelménél tart, idén is hozott kettőt, mint tavaly. Borzasztóan ügyes a volánnál, és a versenyzői agya is nagyon jó. Igyekszik átlátni a teljes versenyt, hogy ahhoz tudja igazítani a tempóját. És azt is többször bizonyította már, hogy ha a futamon elég jó az autója, akkor nagyon jól képes kezelni a gumikat” – dicsérte Verstappent a főnök.

F1: Verstappen készen áll a bajnoki küzdelemre 1

Ricciardo helyére 2019-ben az idén a Toro Rosso-Hondánál vezető Pierre Gasly kerül, róla így beszél Horner:

“Úgy gondolom, hogy kihívás lesz számára a jövő év, de készen áll rá. Ugyanabban a programban jutott ide, mint Max, és azért van itt, mert hiszi, hogy ő a legjobb feltörekvő tehetség, és megérdemli az ülést. Szóval nagy dolgokat várunk Pierre-től a jövő évben.”

“Persze nem lenne fair azt várni, hogy azonnal megszorongatja Maxot, azért időt kell majd adnunk neki, hogy beilleszkedjen a csapatba. Max mostanában nagyon jó formába lendült, pillanatnyilag ő a Forma-1 egyik legnagyobb tehetsége. Pierre-nek időt kell majd adnunk a jövő évben, de úgy gondolom, hogy ő is nagyon ügyes.”