Ahhoz, hogy valaki a Forma-1-be, vagy akár bármilyen más magasabb kategóriájú autóverseny-sorozatba kerüljön, komoly elszántság és sok-sok idő kell, ráadásul korán kell kezdeni.

Számos fiatalnál szorul háttérbe a tanulás a versenyek miatt, de mivel csak a próbálkozók töredékéből lesz végül profi autóversenyző, sok-sok ifjonc jár úgy, hogy huszonpár évesen nem rendelkezik semmilyen más hasznos tudással és végzettséggel.

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton számukra szeretne programokat indítani, azt mondja, hamarosan fel is veti az ötletet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökének, Jean Todtnak:

“Remélhetőleg valamikor találkozom Jeannal, ugyanis úgy érzem, pozitív hatással lehetünk az iskolásokra. Sok versenyző srác nem kap megfelelő oktatást, a szülők gyakran kiveszik őket az iskolából a végső cél elérése érdekében, aztán amikor nem jön össze, ott állnak minden nélkül.”

“Nyilván nagy dolog a bajnoki cím, de remélem, hogy ezen is dolgozhatunk majd Jeannal, mert jó lenne, ha azokból a srácokból, akik nem jutnak el az F1-be vagy bármilyen más szériába versenyzőként, lehetne mondjuk mérnök vagy ilyesmi. Emberek ezrei dolgoznak a csapatoknál, nagyon sok munkalehetőség van, szóval szeretnék ezzel foglalkozni” – magyarázta.