Míg az F1-ben 2007-ben az előző két év világbajnoka, Fernando Alonso mellett bemutatkozott Lewis Hamilton a múlt vasárnapi Mexikói Nagydíjon már ötödik címét ünnepelhette, a spanyol 2005-2006 után sosem nyert többet, az elmúlt pár idényben a futottak még kategóriát erősítő veterán az idény végén távozik is a sportágból.

Bár Alonso nemrég arról beszélt, hogy akár 2019-re is kaphatott volna versenyképes ülést, ha akar, Hamilton szerint épp ez a hozzáállás, a rossz helyzetfelismerés vezetett ahhoz, hogy a spanyol megmaradt “csak” kétszeres bajnok:

“Naná, hogy nyerhetett volna több bajnoki címet – de nem arról van szó, hogy nem is volt meg a lehetősége. Azon is múlik, milyen döntéseket hoz az ember a pilótafülkén kívül” – mondta a német Auto Motor und Sportnak arról, hogy miért nem sajnálja Alonsót.

“Úgy gondolom, hogy ha valaki azt hiszi, ő irányítja a pilótapiacot, akkor nem csodálkozhat, ha végül mégis ő húzza a rövidebbet. Hiszen Seb (Vettel) és én is a pilótapiacon voltam.”

“De nagyon tisztelem Fernandót. Fenomenális versenyző, és szerintem a hírnevének még az utóbbi pár év sem ártott. Szerintem az emberek tudják, hogy mit adott a Forma-1-nek” – tette hozzá.