A Mercedes 2017 elején igazolta az addig williamses Valtteri Bottast a 2016 végén a bajnoki győzelme után váratlanul visszavonult Nico Rosberg helyére. A finn azóta felemásan szerepelt a csapatnál, első évében több futamot is nyert, de voltak hullámvölgyei is, idén is győzhetett volna egy-két alkalommal, de néha a balszerencse, néha pedig a csapat akadályozta meg ebben.

Az immár ötszörös világbajnok Hamilton ugyanakkor nem győzi dicsérni Bottast, az Orosz Nagydíjon történt elengedés pedig még mindig bántja:

“Az év egyik legnehezebb pillanata az Orosz Nagydíj volt számomra. Futamot akartam nyerni, de rendesen akartam győzni. Borzalmas érzés volt, hogy elengedett, mindenki így érzett a csapatnál. És szerintem Valtterinek sem volt valami jó érzés. Nagyon tiszteljük egymást.”

“Látom, hogy milyen keményen dolgozik, ő is látja, hogy én mennyit dolgozom, nem játszunk játszmákat, nem akarjuk félrevezetni a másikat. Mi tényleg összedolgozunk. Volt, hogy találtam valamit a beállításokat illetően, meg is osztottam vele, és tudok vele nyíltan beszélni.”

“Talán minden idők egyik legnagyszerűbb Forma-1-es csapattársi kapcsolata ez a kölcsönös tisztelet és a csapatmunka szempontjából.”