Lewis Hamilton első Forma-1-es címének megszerzése után már részesült uralkodói elismerésben, II. Erzsébet királynőtől a brit birodalmi rend első fokozatát (MBE) kapta meg.

Most, tíz évvel később, öt világbajnoki címével a Forma-1 legnagyobbjai közé emelkedve minden bizonnyal kijár neki az előléptetés, meglepő lenne, ha az újévi kitüntetési listán nem szerepelne ott Hamilton pár fokozattal magasabban (Officer – OBE, Commander – CBE, esetleg akár a Sir megszólítással is járó valódi lovagi Knight – KBE).

Hamilton azt mondja, erre egyelőre nem gondol.

“Őszintén nem igazán foglalkozom ezzel, nem is igen gondoltam még rá. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy néhányszor már találkozhattam a királynővel, büszke és hálás vagyok. Nem tudom, feltűnt-e, de amikor a dobogón állok, hátra szoktam pillantani a zászlónkra, és igazán büszke vagyok, hogy miattam van ott a Union Jack. Remélhetőleg sok britet is büszkévé teszek ezzel!” – mondta.

“Pillanatnyilag még egy németé (Michael Schumacher) a legtöbb világbajnoki cím, de nagyon büszke vagyok azokra, amelyeket mi, britek szereztünk, és igyekszem majd tovább növelni a számukat” – tette hozzá.