Lewis Hamilton a múlt vasárnapi Mexikói Nagydíjon behozhatatlan előnyre tett szert a ferraris Sebastian Vettellel szemben, így a Mercedes angol pilótája megszerezte ötödik Forma-1-es világbajnoki címét is.

A Mexikói Nagydíj utáni értékelésében a Forma-1 sportszakmai főnöke, az annak idején Michael Schumachert a Benettonnál és a Ferrarinál is technikai főnökként segítő, 2010-13 között a Mercedes-csapatot felépítő Ross Brawn természetesen szintén Hamilton sikeréről beszélt.

“Nem is tudom, hogyan gratuláljak Lewisnak az ötödik világbajnoki címéhez. Ezzel beérte a legendás Juan Manuel Fangiót, ami egészen hihetetlen. Emellett nehéz olyan sportembert találni, akármelyik sportágról is legyen szó, aki ilyen rövid idő alatt ennyit elért volna. Az idei Lewis 12. Forma-1-es idénye, és a 12 év majdnem felében világbajnok lett, ami lenyűgöző.”

“Nem könnyű hasonlítgatni, de talán ez volt a legnehezebben megszerzett bajnoki címe. Idén a Mercedesnek kemény ellenfele akadt a Ferrari képében, az autójuk gyakran versenyképesebb volt a Mercedesénél, ahogy most, Mexikóban is. Az, hogy Lewis két fordulóval a vége előtt lett bajnok, még lenyűgözőbb, ragyogó csapat áll mögötte” – állapította meg Brawn.

“Ha egy tulajdonságot kellene kiemelnem, ami különlegessé teszi Lewist, akkor az az, hogy képes olyan futamokon is győzni, amikor nem ő számít a favoritnak, ahogy idén is láthattuk Hockenheimben, a Hungaroringen és Monzában, hogy csak néhányat említsek.”

“És természetesen az olyan futamokat is behúzta, amelyeken neki állt a zászló. Ebben az egyetlen emberre hasonlít, aki nála is több világbajnoki címet nyert, Michael Schumacherre.”

“Lewis már eddig is a Forma-1 történelmének része volt, de mostantól a sportág egyik legendája.”