Ahogy köztudott, Lewis Hamilton a vasárnapi Mexikói Nagydíjon megnyerte ötödik Forma-1-es világbajnoki címét is, amivel beérte a legendás Juan Manuel Fangiót, és már csak egyetlen versenyző, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher jár előtte – bizonyos eredményeket tekintve.

A bajnoki siker után egyesek már hajlanak arra, hogy Hamiltont minden idők legjobbjaként könyveljék el, de az angol – egyelőre – visszautasítja ezt:

“Most kipipálhatom az idei listám egyik elemét, azt, ami minden évben az első helyen áll: megnyerni a világbajnoki címet, mindent megtenni érte. De szerintem lehetetlen megmondani, hogy ki a legjobb… Mindenek előtt pedig én magam sosem bélyegezném magamat a legjobbnak.”

“Nyilván ismerem a képességeimet, tudom, milyen vagyok, de ahogy apukám is mindig mondta 8 éves korom óta: a pályán kell bizonyítani. Szóval beszéljenek helyettem a pályán és azon kívül elért eredményeim, az emberek pedig alkossanak véleményt azok alapján.”

“És továbbra is ott van Michael (Schumacher). Michael még mindig jócskán előrébb van a futamgyőzelmek számában, szóval ez alapján mindenképp ő minden idők legjobbja.”

 Michael Schumacher  Lewis Hamilton
 Bajnoki címek 7 5
 Rajtok száma 306 227
 Futamgyőzelmek 91 71
 Pole-ok 68 81
 Dobogós helyezések 155 132
 Leggyorsabb körök 77 41
 Győzelmi arány 31% 30%

Hamilton számára már az is hihetetlen, hogy a bajnoki címek számában beérte az 1950-es évek sztárját, Fangiót:

“Fangio szerintem az F1-versenyzők öregapja, mindig is az lesz. Amit ő akkor, abban a veszélyes korszakban elért… Végtelenül tisztelem. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az én nevem odakerült az övé mellé, nagyon büszke vagyok rá, hogy ott a Hamilton név. ”

“Ha ma abbahagynám, a Hamilton név akkor is örökre ott maradna. Ha tudnák, hogy milyen nehéz volt számunkra, milyen nehézségeink voltak, és most is vannak… Úgy érzem, ma is ugyanazzal a tűzzel vezetek, mint egykor, nyolcéves fejjel. Amíg ez megvan, addig folytatni fogom. Szerintem soha nem is fog elmúlni, egyszerűen csak a testem felett jár majd el az idő.”