A Forma-1-ben 2017-re radikálisan átalakították az autók külsejét, a szélesebb abroncsok, a döntött, alacsonyabb hátsó szárny, a nyilazott első szárny egyértelműen agresszívabb megjelenést adott a járgányoknak, ám a módosítások a korábbiaknál nehezebbé tették egymás követését és az előzéseket.

2019-re újabb szabálymódosításokkal a szárnyakat leegyszerűsítik, elvileg csökken majd a leszorítóerő és az autók mögött sem ébrednek majd olyan erős és “koszos” örvények, mint ma, de a Red Bull-os Max Verstappen nem igazán hisz a javulásban, úgy véli, mindössze elcsúnyítani sikerül majd az F1-eseket:

“Talán egy kicsit segít majd (a szabályváltozás), de az alapján, amiket eddig hallottam, olvastam, igazából nagyjából ugyanakkora marad a leszorítóerő, szóval nem lesz sok nyereség. Csak rondábbá válnak az autók – de talán a szezonkezdet előtt még finomodik a dizájn” – mondta a holland.

2021-re újabb, nagy, de továbbra sem véglegesített szabályváltozási csomag érkezik az F1-be, Verstappen kíváncsian várja, az mit hoz majd:

“Ha továbbra is jó lesz vezetni az autókat és javul az előzési helyzet, akkor üdvözlöm majd, bár a látványterveken nagyon futurisztikusak az autók. És azon is nagyon sok múlik, mennyivel csökken majd a leszorítóerő az új szabályok mellett.”