Bár a Forma-1-ben továbbra sincs konkrét terv és menetrend erre, sokan gondolkodnak azon, hogyan lehetne feldobni a versenyhétvégéket, hogyan lehetne izgalmasabbá tenni a hagyományos, három szabadedzés, időmérő és futam formátumot.

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint egyértelműen kezdeni kell valamit, a Mercedes angol versenyzője a szokásosan unalmasabb helyszíneken újítana.

“Úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb végrehajtandó változtatás a hétvégéket érintené, egy szerűen túl sok hogy 21 hétvégén keresztül mindig ugyanúgy zajlik a négy nap. Szerintem dinamikussá kellene tenni. Bizonyos pályákon másképp kellene csinálni, szuperhétvégéket kellene tartani. Vannak pályák, ahogy egyszerűen unalmasabbak a versenyek” – hozta fel a már 2015-ben is bedobott ötletét.

Hamilton gyerekkorában elaludt a Forma-1-en 1

“Emlékszem, amikor gyerekkoromban néztem az F1-et, volt, hogy elaludtam a rajt után. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan nézők, a szintén elalszanak a start után, és csak a végére kelnek fel, mert beállították az ébresztőt.”

“Én is így voltam, de vannak olyan pályák is, ahol végig megvan az izgalom, mint például Baku volt idén.”

“Úgy gondolom idén izgalmasabb a vezetés, sose volt még olyan jó az autóban ülni, mint idén. De ettől még vannak unalmas futamok. Szóval ki kéne válogatni ezeket és feltenni a kérdést, hogyan tehetnénk őket izgalmasabbá. Legyen fordított rajtrács vagy akármi, csak foglalkozzunk vele!”