Idei leggyengébb időmérőjén van túl a Ferrari, Kimi Räikkönen a negyedik, a bajnoki címért még harcban álló Sebastian Vettel Esteban Ocon büntetése után pedig csak a nyolcadik helyről vághat neki a 2018-as F1-es Japán Nagydíjnak. Vettel emiatt még nehezebb helyzetbe került a vb-t tekintve, ugyanis a listavezető Lewis Hamilton az élről kezdheti a vasárnapi futamot.

A Ferrari saját magát sodorta bajba, amikor az épp csak szemerkélő esőben átmeneti esőgumikon küldték ki pilótáikat a pályára. A lépéssel rengeteg időt vesztettek, mire visszaértek a bokszba, cseréltek és nem túl jó első mért kört futottak, már nem volt esélyük javítani köridejükön, mert tényleg eleredt.

A német levette csapatáról a terhet a kvalifikációt követően, azonban nem így tett a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene. „Nem hiszem, hogy az első rajtkocka elérhető volt számunkra, de a mai történéntek elfogadhatatlanok” – jelentette ki Arrivabene. „Nagyon dühös vagyok. Ez már nem az első alkalom, hogy ilyenek előfordulnak. Nem érzem úgy, hogy ujjal kell mutogatnom bárkire is, de nagyon csalódott vagyok.”

„A többitől eltérő esetben ezúttal könnyű volt megérteni a pályán zajló eseményeket, mivel mindenki más slick gumikon hagyta el a bokszutcát. Néha hasznosabb, ha kinézünk a számítógép képernyője mögül, és ránézünk a pályára, használva a józan eszünket” – fogalmazott meg komoly kritikát a csapatfőnök.

Arrivabene elmondta, hogy akár személyi változások is lehetnek az eset következtében. „Tény, hogy fiatal csapat vagyunk, és talán hiányzik egy régi motoros, egy tapasztalt személy, aki képes ezeket a szituációkat jól olvasni és kezelni. A számítások év végén megtörténnek, és közbeavatkozunk, ha szükséges” – zárta mondanivalóját az olasz szakember.