Hamilton ezzel idei nyolcadik, pályafutása 80. első rajtkockáját szerezte meg. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat David Coulthard készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„A csapat hihetetlen munkát végzett a hétvégén. A Q3-ban meghozott döntéseknél a csapat jól választott az év egyik legnehezebb időmérőjén, és megadta nekünk a lehetőséget, hogy megszerezzük az első rajtkockát. Noha nem tudtam megfutni az utolsó körömet, attól még a 80. pole-pozíciómat szereztem, ezt alig hiszem el. A csapatom nélkül nem lettem volna erre képes. Nagyon keményen dolgoztunk a kocsin, hogy javítsunk rajta minden téren, mi magunk is fejlődtünk a folyamatok közben. Megtiszteltetés ezért a csapatért versenyezni, hálás vagyok, köszönet mindenkinek a gyárban! Büszke vagyok erre a közös utazásra, soha nem hittem volna, hogy 80 pole-om lesz.”

„Láttam benn az eredményeket. Nehéz volt jó döntéseket hozni. Azt gondolom, ez egy nagy különbség. Minden csapatban vannak okos emberek, de ha nyomás alatt kell meghozni a jó döntéseket… nos, ezért vagyunk mi a legjobb csapat a világon.”

Valtteri Bottas (2.)

„Csapatként tökéletes eredmény értünk el, és ismét gyorsan hoztuk meg a jó döntéseket. Kár, hogy elkezdett esni, de holnap napos lesz az idő. Számomra a szabadedzés másképp alakult, nem volt jó a kocsi, így változtattunk a beállításokon. Megjött a magabiztosságom, a Q2-t megnyertem, a Q3-ban csak egy köröm volt, ami nem volt tökéletes, hibáztam az utolsó szektor közepén. Vártam a második körre, de egyébként ez sem rossz rajthely.”

„Számolni kell a kockázattal, ilyenkor nem szabad használni a kerékvetőket, mégis a határon kell autózni. Élveztem, de tudom, hogy néhány kanyarban jobban is mehettem volna. Meglátjuk, mi lesz holnap.”

Max Verstappen (3.)

„Közel lettünk volna a Ferrarihoz normális körülmények között, de nehéz lett volna őket legyőzni. Jól döntöttünk a Q3-ban, nagyon örülök a harmadik helynek. Kár, hogy nem szórakoztathattuk a nézőket egy jó Q3-mal, de jó látni a szenvedélyüket a sport iránt. Még esőben is kinn maradnak a lelátókon, amikor a szerelők az autókon dolgoznak. Őrületes ezt látni, de egyben hihetetlen érzés is. Nem számítottam arra, hogy harmadik helyről rajtolok, nagyobb esélyem van a dobogón végezni.”

Verstappen kicsit odaszúrt a Ferrarinak, amikor David Coulthard arról kérdezte a fiatalt, hogy útjába áll-e a bajnoki csatának. „Ez még csata egyáltalán? Nem biztos” – mondta a Red Bull-os.