Bár 2016 végén megnyerte az utolsó GP2-es bajnoki címet, a Red Bull-nevelt Pierre Gasly nem kapott azonnal Forma-1-es lehetőséget az energiaital-gyártótól, a Toro Rossónál maradtak Carlos Sainz és Danyiil Kvjat párosánál, míg a francia ifjoncnak Japánban, a Super Formulában intéztek ülést 2017-re.

A végül 2017 végén a Toro Rossóhoz beemelt, jövőre pedig már a Red Bull Racingnél, Daniel Ricciardo utódjaként versenyző francia a Forma-1 hivatalos podcastjének adott interjújában elárulta, hogy a “mellőzésekor” a ferraris Sebastian Vettelhez fordult tanácsért.

“Egész jóban vagyok Sebbel. És nagy segítséget is jelentett számomra. A GP2 után megkerestem, mert nagyon nehéz volt megemésztenem, hogy bár megnyertem a bajnoki címet, mégsem kaptam F1-es lehetőséget, azaz, hogy a jó helyen voltam, de rossz időben. Egyszerűen megkérdeztem, hogy nos, te mit gondolsz a helyzetemről, ő hogyan látja a dolgaimat, milyen tanácsot adna. Leültünk – emlékszem, Mexikóban volt ez, a versenyzői eligazítás után – és ő nagyon barátságos, nagyon kedves volt velem.”

“Mesélt a saját Red Bull-os tapasztalatairól, elmondta, hogy szerinte mit kellene tennem, a világbajnok elbeszélgetett az ifjonccal. Azt mondta, hogy a Super Formula jó lehetőség számomra, hogy világot lássak, és hogy hajtsak tovább, mutassam meg a Red Bullnak, hogy nem adom fel, hiszen folyamatosan próbára tesznek.”

“De még ma, a mostani helyzetemben is beszéltem Sebbel, hiszen ő az egyik példaképem. Lehet, hogy furán hangzik, de már gokartos koromban felnéztem rá, most pedig nagyszerű mellette lenni az F1-ben” – magyarázta a 22 éves francia.

“Jövőre már egymás ellen küzdünk majd, de nagyon nagyra tartom őt, emberileg is nagy hatással van rám. Nagyon okos, de nagyon szerény, számomra mindig nagy öröm elbeszélgetni egy ilyen emberrel és tanulni valamit.”