A hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda Michael Schumacher fia, Mick második évét tölti a Forma-3-as Európa-bajnokságban, és miután július vége óta sorra hozza a győzelmeket, a legutóbbi fordulón, Ausztriában két újabb futamgyőzelemmel és egy 2. hellyel át is vette a vezetést, 49 pontos előnyt épített ki a korábbi éllovas, Dan Ticktum előtt.

A 2. helyre visszacsúszott Red Bull-nevelt angol a Red Bull Ring-i hétvége után keserű, összeesküvést sejtető szövegekkel állt elő a közösségi médiában, a pilóta “érdekesnek” nevezte Schumacher és Prema Powerteam autóinak tempójavulását, és bár hangsúlyozta, hogy nem szabálytalanságra, csalásra céloz, azt írta, hogy vesztes csatában vesz részt, mert őt nem Schumachernek hívják.

Mick Schumachert hétfőn a Speed Week megkérdezte Ticktum kifakadásáról, a 19 éves német így reagált:

“Az ilyesmit elengedem a fülem mellett. Az autónkat szuper vezetni. A mi csapatunk képes volt fejlődni, míg mások egy bizonyos ponton megálltak. Neki (Ticktumnak) sok szerencsét kívánok, remélem, hogy végig versenyben marad a címért, de én csak önmagamra koncentrálok.”

“Mindenki fejlődik az idény során. Sosem áll le a munka, sosem ér véget a tanulás. A(z áttörést jelentő) spái győzelmem után sem volt könnyű dolgom, de sikerült egyenletesen teljesíteni, főleg az időmérőkön tudtam jó köridőket hozni.”

A Forma-3-as Európa-bajnokságból egy forduló van hátra, Schumachernek jó esélye van a végső győzelemre is. Akár győz a kis Schumi, akár nem, elég pontot gyűjt majd ahhoz, hogy akár a Forma-1-be is felléphessen, a száguldó cirkuszban pedig már figyelnek is rá, sőt, a Red Bull-lal hírbe is hozták nemrég, igaz, az energiaital-gyártó cáfolta, hogy a Toro Rossóhoz vinnék, míg a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene azt mondta, Maranellóban mindig nyitva az ajtó egy Schumahcer előtt.

“Ez igazán pozitív” – mondta az utóbbiról Mick. “Jó érzés, hogy végre lendületbe jöttem. És ha egy Ferrarinál ilyet mondanak, az nagyon jólesik, és általában az is, hogy a Forma-1-ben gondolnak rám.”